ideidincorcodus

Just another WordPress.com site

buletin de weekend 2- Street Delivery

Aseara v-am promis ca revin cu detalii despre evenimentele ce s-au petrecut in sufletul meu bucurestean zilele trecute si ramasesm la vineri.

Ei bine vineri, desi epuizata dupa o  interminabila,  plictisitoare si nefolositoare zi la munca, am poposit in sanul caminului conjugal doar pentru a face mici retusuri tinutei si am demarat in tromba spre  marele oras, unde doar sa nu vrei nu ai ce face.

Weekendul trecut, printre altele a vaut loc evenimentul ce din 2007 ma scoate mereu 3 zile prin iunie din casa si anume „Street Delivery”. Ce este atat de deosebit de merg de atatia ani…pai tot. In primul rand este un loc de intalnire si socializare, startul verii urbane, cand dupa o iarna petrecuta prin colturi intunecoase si calduroase, ies tinerimea la lumina pentru a savura delicioasa paleta de activitati sau pur si simplu sa caste gura ca la balci.

Street Delivery a debutat in vara anului 2006 sub denumirea de „Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!”, capatand un an mai tarziu denumirea pe care o poarta si astazi. Locatia de desfasurare este cuprinsa intre strazile Atrhur Verona, incepand cu Cinematograful Patria si pana la parcul Gradina Icoanei.  Organizat de Libraria Carturesti si de Ordinul Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 2 si cu sustinerea a numerosi voluntari, capata parca proportii de la an la an si parca vad ca in curand pe langa aceasta strada vor mai fi inchise si altele pentru ca numerosii vizitatori sa aiba loc intr-un spatiu adecvat. Concerte organizate sau pur si simplu improvizate de artisti anonimi la colt de strada, proiectii de film pe peretii cladirilor, graffiti fara  frica de politie, sculpturi in  materiale neconventionale, mestesugari de tot felul, expozitii de fotografie ce ar  trebui atat sa impresioneze cat si sa responsabilizeze prin impactul imaginii (am vazut ca anul acesta s-a pus accentul pe Delta Vacaresti) si care mai de care mai artist cu cate vreo idee una mai nastrusnica decat cealalta , toti stransi in acelsi loc  dau acelui spatiu bucurestean un aer proaspat insuflat de tinerii artisti vizitatorilor.

DSC_0135

DSC_0137

DSC_0146

DSC_0148

DSC_0179

DSC_0145

Ce-i drept anul acesta dupa parerea mea, care am participat la toate cele 3 seri, in comparatie cu anii precedenti a fost buluc de lume, parca chiar prea multa, insa nu-mi pare rau pentru ca m-am aflat in mijlocul unor oameni colorati, talentati, plin de idei ce merita facute cunoscute.

…mai am si alte povestiri, dat tot Seherezada sunt si in aceasta seara si las restul pentru maine…

Un comentariu la “buletin de weekend 2- Street Delivery

  1. Pingback: Street Deliverey 2014 | ideidincorcodus

Lasă un comentariu

informatie

Această înregistrare a fost postată la 18 iunie 2013 de în Corcodusu' recomanda şi etichetată , , , , , .
lolamajeure

sex. intimitate. discuţii nocturne

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

Deliciu Mic

Cadouri personalizate, Figurine de tort pentru nunta - personalizate, Accersorii si Bijuterii Handmade

Demi Akin

Lifestyle & DIY Blog

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

De la noi din casa

De prin casa adunate

Cristina Boncea

Just another WordPress.com site

Lumea lui Dromihete

Stiri, editoriale, analize, pamflete

COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu - "considerați că v-am consultat"!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

NUNTA LA MARE

Nunți cu atmosferă nonconformistă la malul mării din 2011

notes from a dog walker

stories from the sidewalk

Rue Madeleine

Stories, photos, travel and other drugs

VATRAmea

povestea reinvierii unei casute aflate intre dealuri, pe malul unui rau de munte

Blogul Oramea

Citește. Înțelege. Visează. Speră.