ideidincorcodus

Just another WordPress.com site

Ca sa fie bine, sa nu fie rau!

Citeam pe net zilele trecute o lista a unei domnisoare care cica a avut mare succes in lumea inconjuratoare, despre care unii dintre voi probabil deja stiti, o lista in care ne sunt prezentate frumos si simplu ( greu de aplicat intr-o lume ca asta) 15 secrete ale vietii pe care cica daca le respecti e de bine rau.
Cei de la Times New Roman s-au gandit sa intocmeasca si ei o lista a lor care mi s-a parut amuzanta si mult mai usor de pus in practica in zilele noastre si pe care vreau sa vi-o prezint:

• Fii un învingător! Dacă nu eşti primul la semafor, bagă-te pe trotuar şi treci în faţă;

• Trăieşte după regulile tale. Mergi cu 120 în localitate, fără centură!

• Preţuieşte fiecare clipă! Fă pipi în chiuvetă;

• Trăieşte fiecare moment la maxim! Nu te vaccina, nu folosi prezervativ şi nu te duce la medic pentru niciun motiv;

• Fii în armonie cu natura! Când plouă afară, fă şi tu pişu pe stradă!

• Renunţă la nevoia pentru control. Du-te în El Comandante într-o vineri. Orice vineri;

• Renunţă la auto-înfrângere. Nu te mai ridica din pat ca să faci caca. Uneori chiar nu se poate altfel;

• Fii bun cu tine însuţi. Mai fă-ţi o labă şi când n-ai chef;

• Petrece mai mult timp în natură. Ia un ambalaj de carton de la un frigider şi mută-te în Pădurea Băneasa;

• Renunţă la ataşament. Mai ales faţă de propriul portofel când te plimbi cu Tramvaiul 41 sau cu Autobuzul 178;

• Renunţă la scuze. Nu te mai ascunde când se afişează întreţinerea;

• Renunţă la temerile tale. Plimbă-te prin Rahova noaptea neînsoţită, cu fustă scurtă. Nu te zbate;

• Fii curajos! Dă-ţi demisia de la job şi trăieşte pe banii părinţilor;

• Renunţă la ruşine. Dă şi tu o şpăguţă la un medic şi trăieşte frumos din ajutorul de handicap;

• Renunţă să îţi trăieşti viaţa în funcţie de aşteptările celorlalţi. Treci pe roşu, nu mai semnaliza şi nu mai da prioritate, cum se aşteaptă toţi.
http://www.timesnewroman.ro/life-death/15-principii-de-viata-care-se-impun-pentru-o-existenta-fericita-in-romania

In scimb intreg articolul domnisoarei de 29 de ani, pe numele sau Luminiţa Daniela Saviuc, il gasiti mai jos , eu va dau un copy-paste doar la lista cu secrete, asa cum v-am obisnuit deja dupa o alta perioada in care n-am avut chef sa stau in fata calculatorului:
https://ro.stiri.yahoo.com/exclusiv-fata-din-suceava-care-adus-fericire-pe-175334702.html?cmp=rofb
15 LUCRURI LA CARE TREBUIE SĂ RENUNŢI PENTRU A FI FERICIT

 1. Renunţă la nevoia de a avea întotdeauna dreptate
  Multe persoane nu suportă ideea de a greşi şi îşi doresc să aibă întotdeauna dreptate, chiar şi cu riscul de a încheia o relaţie minunată sau provocând mult stres şi durere, pentru ei şi pentru alţii. Pur şi simplu nu merită. Oricând simţi nevoia “urgentă” de a sări într-o discuţie despre cine are dreptate şi cine greşeşte, întreabă-te următorul lucru: „Prefer să am dreptate sau prefer să fiu o persoană blândă?“. Ce câştig dintr-un conflict verbal, în urma căruia cel din faţa mea părăseşte „scena“ cu un gust amar şi un sentiment de dezamăgire?

 2. Renunţă la nevoia pentru control
  Fii dispus să renunţi la nevoia de a controla întotdeauna tot ce se întâmplă cu tine şi cu cei din jurul tău: situaţii, evenimente, oameni etc. Indiferent că sunt persoane dragi, colegi de muncă sau pur şi simplu străini pe care îi întâlneşti pe stradă, permite-le să existe. Permite tuturor lucrurilor şi persoanelor să fie exact aşa cum sunt şi o să vezi ce bine te vei simţi. „Lăsând lucrurile să fie, totul va curge lin, aşa cum trebuie“, spunea Lao Tzu.

 3. Renunţă la vină
  Renunţă la nevoia ta de a da vina pe alte persoane pentru ceea ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simţi sau nu simţi. Încetează să renunţi la puterile tale şi începe să îţi asumi responsabilitatea pentru viaţa ta.

 4. Renunţă la auto-înfrângere
  Câţi oameni se rănesc singuri din cauza mentalităţii lor negative, poluate şi a auto-înfrângerii repetitive? Nu crede tot ceea ce îţi spune mintea, în special dacă este ceva negativ şi care te auto-distruge. Eşti mai bun de atât. „Mintea este un instrument superb dacă este folosit aşa cum trebuie. Totuşi, folosită în mod greşit, devine foarte distructivă“, spunea Eckhart Tolle.

 5. Renunţă la convingerile tale limitate
  Renunţă la convingerile tale despre ceea ce poţi sau nu poţi face, despre ceea ce este posibil sau imposibil. De acum înainte nu o să mai permiţi convingerilor tale limitate să te ţină captiv. Deschide-ţi aripile şi zboară! „O convingere nu este o idee deţinută de minte, este o idee care ţine mintea“, spunea Elly Roselle.

 6. Renunţă să te mai plângi
  Renunţă la nevoia ta constantă de a te plânge despre acele multe, multe, multe lucruri, oameni, situaţii, evenimente care te fac nefericit, trist şi depresiv. Nimeni nu te poate face nefericit, nicio situaţie nu te poate face trist decât dacă îi permiţi. Nu situaţia care declanşează acele sentimente este de vină, ci modul în care alegi să le priveşti. Nu subestima niciodată puterea gândirii pozitive.

 7. Renunţă la luxul de a critica
  Renunţă la nevoia de a critica lucruri, evenimente sau oameni care sunt diferiţi faţă de tine. Cu toţii suntem diferiţi, şi totuşi cu toţii suntem la fel. Toţi vrem să fim fericiţi, toţi vrem să iubim şi să fim iubiţi şi toţi vrem să fim înţeleşi. Cu toţii vrem ceva, şi ceva este dorit de noi toţi.

 8. Renunţă la nevoia de a impresiona celelalte persoane
  Încetează să mai încerci atât de tare să fii ceva ce nu eşti doar ca ceilalţi să te placă. Lucrurile nu funcţionează aşa. În momentul în care încetezi să mai încerci atât de tare să fii ceva ce nu eşti, momentul în care renunţi la toate măştile tale, momentul în care te accepţi cu adevărat, o să descoperi că oamenii se simt atraşi de tine, fără a depune niciun efort pentru asta.

 9. Renunţă la ideea de a te opune schimbării
  Schimbarea este bună. Schimbarea te va ajuta să mergi de la A la B. Schimbarea te va ajuta să faci îmbunătăţiri în viaţa ta şi în viaţa celor din jurul tău. „Urmăreşte fericirea şi Universul va deschide uşile pentru tine acolo unde nu existau decât pereţi“, spunea Joseph Campbell.

 10. Renunţă la etichetare
  Încetează să etichetezi acele persoane, lucruri şi evenimente pe care nu le înţelegi ca fiind ciudate şi diferite şi încearcă să îţi deschizi mintea, puţin câte puţin. Minţile funcţionează doar atunci când sunt deschise. „Forma cea mai înaltă de ignoranţă este atunci când respingi ceva despre care nu ştii nimic“, spunea Wayne Dyer.

 11. Renunţă la temerile tale
  Frica este doar o iluzie, nu există, tu ai creat-o. Totul este în mintea ta. Dacă vei corecta interiorul, exteriorul va fi exact aşa cum trebuie. „Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica însăşi“, spunea Franklin D. Roosevelt.

 12. Renunţă la scuze
  De multe ori ne limităm din cauza numeroaselor scuze pe care le folosim. În loc să creştem şi să lucrăm la a ne îmbunătăţi viaţa şi spiritul, rămânem blocaţi, minţindu-ne singuri, folosind tot felul de scuze, scuze care în 99,9% din cazuri nu sunt reale.

 13. Renunţă la trecut
  Este greu. Se ştie. În special atunci când trecutul arată mult mai bine decât prezentul şi viitorul pare atât de înfricoşător, însă trebuie să iei în calcul faptul că momentul prezent este tot ceea ce ai şi tot ce o să ai vreodată. Trecutul după care tânjeşti, trecutul la care visezi, a fost ignorat de tine atunci când a fost prezent. Încetează să te mai păcăleşti singur. Fii prezent în tot ceea ce faci şi bucură-te de viaţă. Până la urmă viaţa este o călătorie, nu o destinaţie. E bine să ai o viziune clară asupra viitorului, pregăteşte-te, dar întotdeauna fii în prezent.

 14. Renunţă la ataşament
  Acesta este un concept care pentru mulţi dintre noi este greu de înţeles, însă nu este ceva imposibil. Devii din ce în ce mai bun odată cu trecerea timpului şi cu mult antrenament. Momentul în care te detaşezi de toate lucrurile, devii atât de liniştit, tolerant, blând şi seren. O să ajungi într-un loc în care o să fii capabil să înţelegi toate acele lucruri fără a mai suferi. O stare dincolo de cuvinte.

 15. Renunţă să îţi trăieşti viaţa în funcţie de aşteptările celorlalţi
  Mult prea multe persoane trăiesc o viaţă care nu le aparţine pentru a o putea trăi. Îşi trăiesc vieţile în funcţie de ceea ce cred alţii că este bine pentru ei, trăiesc viaţa în funcţie de ceea ce spun părinţii că este mai bun pentru ei, în funcţie de ce zic prietenii, duşmanii şi profesorii lor că este bine pentru ei. Aceste persoane îşi ignoră vocea interioară, chemarea interioară. Sunt atât de ocupaţi făcându-le pe plac celorlalţi, încât pierd controlul asupra propriilor vieţi. Uită ceea ce îi face fericiţi, ce îşi doresc, ce au nevoie şi eventual uită cine sunt cu adevărat. Ai o singură viaţă, trebuie să o trăieşti, să o deţii şi în special să nu laşi părerile altora să te împiedice în drumul tău.

Asa ca, o viata frumoasa si linistita va doresc!!!!!!!!

Reclame

4 comentarii la “Ca sa fie bine, sa nu fie rau!

 1. calinakimu
  11 Iulie 2014

  Aşa este… cu o condiţie…NU TREBUIE. Dacă nu „simţi”, dacă nu conştientizezi, dacă nu sunt o nevoie imperioasă, o necesitate, toate aceste concepte generoase ne sunt străine, iar dacă le vom aplica apelând la voinţă, nu vom face decât să ne înăcrim viaţa, să fim ipocriţi şi mai devreme sau mai târziu, vom da cu bâta în baltă…
  Eşti lacom, sau altcumva(?!)…lasă-te pradă lăcomiei sau a ceea ce eşti şi obsearvă-te, uită-te la ţine ca un martor neutru, conştientizează…Numai astfel vom ÎNŢELEGE ce se petrece cu noi…plecând de la ce EŞTI cu adevărat, in momentul evenimentului, plecând de la locul „crimei”…

 2. Enbata
  22 Iulie 2014

  Sper ca unii cititori sa nu ia in serios articolul celor de la Times New Roman, e totusi o „parodie”.

 3. ideidincorcodus
  30 Iulie 2014

  Asa sper si eu, insa cei ce citesc site-ul stiu ca articolele sunt parodii, iar cei ce nu stiu ar trebui sa-si dea seama singuri, iar daca nu o fac…e problema lor. Scuze de intarziere, dar vara ma tine departe de calculator. 😦

 4. Enbata
  30 Iulie 2014

  Asta e un lucru bun; inseamna ca profiti la maxim de ea 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10 Iulie 2014 de în Corcodusu' recomanda şi etichetată , , , .
lolamajeure

sex. intimitate. discuţii nocturne

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

Deliciu Mic

Cadouri personalizate, Figurine de tort pentru nunta - personalizate, Accersorii si Bijuterii Handmade

Demi Akin

DIY & Lifestyle Blog

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

De la noi din casa

De prin casa adunate

Cartea cu desene

Un loc in care am stins deznadejdea si am aprins speranta! Un loc cu praf de vise implinite!

Cristina Boncea

01.01.1998

Lumea lui Dromihete

Stiri, editoriale, analize, pamflete

COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu - "considerați că v-am consultat"!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

Almira Events

Creative Ideas - Wedding Planning - Floral Design

notes from a dog walker

stories from the sidewalk

28 Rue Madeleine

Stories, photos, travel and other drugs

VATRAmea

povestea reinvierii unei casute aflate intre dealuri, pe malul unui rau de munte

Confesiuni

Păstrează momente și oameni printre gândurile tale. . .

Too dear

Style, Spice & Everything Nice

%d blogeri au apreciat asta: