ideidincorcodus

Just another WordPress.com site

Jidvei… Bun e vinul, n-am ce-i face!

Aici nu stiu cum am ajuns. Nu stiu la propriu, pentru ca dupa noaptea incantatoare  la exterior, dar zbuciumata la interior, am pierdut putin notiunile de timp si spatiu, asa  ca in dimineata imediat urmatoare  am pornit intr-o noua calatorie.

Si cum mergeam noi asa ca un cuplu de domni, proaspat format in societatea romaneasca, dau nas in nas cu  o cladire ce parea a fi o cetate. E pai am putut eu, care vorba-ceea sunt mai mult decat o femeie culta pe acest pamant, sa ma opresc din exercitiul cunoasterii?! Normal ca nu! Si nici oboseala si nici mahmureala nu m-au impiedicat sa ma dau jos din masina sa explorez, de zici ca eram pe putin la turnul Eifel. Dar na poftim cultura…Cetatea de Balta este proprietate privata , iar noi nu eram  nici prieteni, nici neamuri si nici vreo sluga de-a proprietarului, asa ca nu am putut intra. Si pe buna dreptate, ce eu las asa pe orisicine sa intre la mine in mansarda sa viziteze ca l-a gasit asa tam nesam privitul la vechituri stilate?!

hdr

hdr

 

Plecam. Si cum mergeam noi agale nu foarte departe de Cetatea de Balta, ma uit pe geam si ma minunez de ce podgorii bogate imi intalnesc privirile. Si atunci fac o mini conexiune cu ce era scris pe placuta de la intrarea localitatii „Jidvei”….aaaa, se auzi o voce din creiaerul meu, iar apoi una  reala, ce semana mult prea mult cu a mea, dar care din cauza mahmureli nu mai parea umana;

-Hai sa oprim aici!

hdr

Si am oprit. Doar ca am fost un pic dezamagiti, deoarece magazinul  cramei semana cu  o debara din blocurile comuniste, comfort 3. Gama de vinuri nu m-a marcat, dar nici n-am plecat cu mana goala.

hdr

hdr

Va urma…

3 comentarii la “Jidvei… Bun e vinul, n-am ce-i face!

  1. Ana
    26 septembrie 2016

    Din fericire Cetatea de Balta,castelul,desi este proprietate privata si nu este deschis publicului larg,este un loc unde se seminarii,conferinte si altele de gen. Nu mai este o destinatie turistica. Pe de o parte ma bucur, inca un vestigiu istoric ce va fi bine intretinut. Pe de alta parte tare mi-ar fi placut sa il vizitez. Se face,insa, programare telefonica . Dar trebuie peste 20 persoane.

  2. ideidincorcodus
    3 octombrie 2016

    Asta mi-as fi dorit si eu…sa-l vizitez, dar poate ne-om strange 20 vreodata si facem un grup legal si patrundem prin zidurile cetatii. Multumesc mult pentru vizita si scuza-mi, te rog, intarzierea raspunsului. O seara minunata iti doresc!

  3. Ana
    4 octombrie 2016

    Cu mare drag! 😊
    Ar fi o idee de grup si vizitare. In fond si la urma urmei este casa omului , ca sa spun asa. Desi castelul este intretinut si renovat , proprietarul locuieste , uneori , in el. Daca vrei are, cumva , un regim de hostel sau pensiune…dar mai privat , asa…si pe multi banuti. O prietena de a mea din Bistrita , de exemplu , a participat acolo la un seminar de fotografie , timp,de o saptamana , eveniment contra cost organizat de Facultatea de Arte si….cam asa ceva. Au fost cazati acolo , au mancat acolo…ma rog , cursuri tot acolo….insa doar grupul lor si atat. Asta vreau sa zic : nu stiu daca va mai putea fi vizitat….doar daca exista un motiv si e contra cost…cum ziceam , pana la urma e acasa la omul ala! 😀😀😀

Lasă un comentariu

lolamajeure

sex. intimitate. discuţii nocturne

WHEN CULTURES COLLIDE

A PERSIAN AND ROMANIAN BLOG

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

Deliciu Mic

Cadouri personalizate, Figurine de tort pentru nunta - personalizate, Accersorii si Bijuterii Handmade

Demi Akin

Lifestyle & DIY Blog

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

De la noi din casa

De prin casa adunate

Cristina Boncea

Just another WordPress.com site

Lumea lui Dromihete

Stiri, editoriale, analize, pamflete

COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu - "considerați că v-am consultat"!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

NUNTA LA MARE

Nunți cu atmosferă nonconformistă la malul mării din 2011

notes from a dog walker

stories from the sidewalk

Rue Madeleine

Stories, photos, travel and other drugs

VATRAmea

povestea reinvierii unei casute aflate intre dealuri, pe malul unui rau de munte

Blogul Oramea

Citește. Înțelege. Visează. Speră.